Deel dit artikel:

Elite Fly Team opnieuw officiële bidon van de drie grote rondes

Naar traditie is Elite ook in 2021 de officiële licentiehouder van de bidons voor de drie grote rondes. Het Italiaanse merk komt daarom met limited-edition bidonnen en haalde zijn mosterd bij het officiële artwork van de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España.

De Elite Fly Team is de lichtste bidon van 550 en 750 ml die verkrijgbaar is. Deze bidon wordt al enkele jaren door de betere wielerploegen gebruikt. In het profpeloton vindt je de drinkbussen onder andere bij Team Ineos Grenadiers, Team DSM, Movistar en nog vele anderen. Het recordgewicht van slechts 54 gram (550 ml) wordt bereikt door variabele diktes te gebruiken waardoor de Fly Team erg flexibel en gemakkelijk in te drukken is. Zo kan je met minimale inspanning voldoende drinken.

De bidon is ideaal voor wedstrijdgebruik omdat de grote, zachte en ergonomisch gevormde klep gemakkelijk te openen en sluiten is tijdens het fietsen, waardoor je vlot de nodige sportdrank binnen krijgt. Daarbij zorgt het speciale oppervlak van de bidon voor een goede grip, zodat je hem veiliger en makkelijker kan gebruiken in het heetst van de strijd. De afschroefbare dop legt een grote vulopening bloot, zodat je vlot het poeder van de sportdrank kan toevoegen. Bovendien vereenvoudigt dit het afwassen. Belangrijk is dat de bidon volledig BPA-vrij (Bisfenol A) is. Alle gebruikte materialen zijn 100% recycleerbaar.

Uiteraard heeft Elite ook de nodige bidonhouders in het gamma. Die zijn niet alleen mooi, maar ook zeer functioneel, want ze klemmen de bidons doeltreffend vast. Onze favorieten zijn de Vico Carbon, Custom Race Plus en Cannibal XC.

Giro d’Italia

Bij het ontwerp van de bidon dat de Giro representeert, werd gekozen voor het roze van ‘la maglia rosa’ met op de achterkant een schets van de Trofeo senza fine. Op de contrasterende, zwarte bidon vind je het volledige parcours terug.

Elite Bidon FLY Teams 2021 – Giro Italia Roze – 550ml – € 6,99

Elite Bidons FLY Teams 2021 – Giro Italia Zwart – 550ml – € 6,99

Tour de France

Ook de bidon ter ere van de Tour krijgt de kleur van de leiderstrui. In de zwarte editie wederom het volledige parcours.

Elite Bidons FLY Teams 2021 – Tour de France Geel – 550ml – € 6,99

Elite Bidons FLY Teams 2021 – Tour de France Zwart – 550ml – € 6,99

Vuelta España

Nu is de gekozen kleur vast geen verassing meer. Ook het parcours werd andermaal verwerkt op de bidon. Het is nu nog aan jou welke uitvoering je kiest, of ze allemaal.

Elite Bidons FLY Teams 2021 – Vuelta Rood 550ml € 6,99

Elite Bidons FLY Teams 2021 – Vuelta Zwart 550ml € 6,99