Deel dit artikel:

EF rijdt Giro met wel héél apart design voor fietsen en outfits

De renners van EF Pro Cycling zullen tijdens de Giro goed opvallen met hun - op zijn zachtst gezegd - speciale outfits en fietsen. Die zijn ontworpen door Rapha en Palace Skateboards en dat levert inderdaad iets helemaal anders op dan de normale teamdesigns ...

Rapha en Palace Skateboards hebben de handen ineengeslagen en een speciale limited-edition-collectie ontworpen die WorldTour-Team EF Pro Cycling in de komende Giro d’Italia zal dragen. Daarnaast heeft de teamuitrusting voor de gelegenheid een volledige make-over gekregen: de Cannondale-koersfietsen en de helmen en brillen van POC zijn uitgedost met een opvallend design van Palace.

Null

In 2019 keerde Rapha als partner van EF Pro Cycling terug in de WorldTour voor mannen. Het grote doel: de boel wakker schudden, zo melden ze in een persbericht. De wielersport staat bekend als een conservatieve sport en met nieuwe gezichten en onorthodoxe events hebben ze een frisse wind laten waaien. Maar ze wilden nog een stap verder gaan. Daarom hebben ze een samenwerking gezocht met een bedrijf van ver buiten het wielrennen: een bedrijf dat totaal onbekend is met de esthetiek, geschiedenis en de tradities van de wielersport, en zo een echt fris perspectief biedt. Ze hadden het voor de hand liggende roze van de maglia rosa kunnen kiezen als uitgangspunt voor de gelegenheidsoutfit van EF, maar dat hebben ze niet gedaan. In plaats daarvan heeft de team kit een onorthodox ontwerp dat misschien een vreemde eend in de bijt van de wielergeschiedenis is, maar daar nu wel deel van uitmaakt.

Terwijl Rapha met haar designs vaak naar wielersport en wielerhistorie verwijst, is Palace rebels, scherp en altijd verrassend. Het merk verbindt op authentieke wijze de werelden van high fashion, streetwear en core skate. Het resultaat van deze samenwerking is een team kit die volledig anders is dan alle andere die we tot nu toe in het peloton hebben gezien. Het Zweedse merk POC maakt het gelegenheidsplaatje nog mooier met op maat gemaakte helmen en brillen, waaronder een unieke versie van de Tempor-helm.

Zo hebben Rapha en Palace samen iets gemaakt dat zo compleet anders is dat het absoluut zal opvallen in het peloton. De team kit bestaat uit de Pro Team Aero Jersey en de Pro Team Bib Shorts II en daarnaast speciale sokken, petjes en etenszakjes. Al deze items zijn straks in zeer beperkte aantallen verkrijgbaar, samen met de heren- en damesversies van de populaire Pro Team Training Jersey en de damesversie van de Pro Team Bib Shorts en Pro Team Aero Jersey. Voor naast de fiets is er een ’team edition’ vrijetijdskleding van Palace, die het team tijdens de Giro zal dragen en die ook – net als de speciale teamkit – online verkrijgbaar is. Deze ‘off-bike’-collectie bestaat uit een T-shirt, T-shirt met lange mouwen, cap, hoodie, Oxford-overhemd en Palace Gore-TEX-jas.

De Giro bestaat uit een prachtige, afwisselende mix van vlakke ritten, bergetappes en tijdritten. Daarvoor zullen de renners alle drie de topmodellen van Cannondale gebruiken: de lichte SuperSix EVO, de aerodynamische SystemSix en de SuperSlice TT. Elk frame heeft een uniek design dat naadloos aansluit op de collectie van Rapha en Palace Skateboard.

Null