Deel dit artikel:

Eerste Tour de Namur Cyclo voltreffer

De eerste editie van de Tour de Namur Cyclo mocht meteen ruim 1200 deelnemers verwelkomen. Die moesten zich allemaal dubbelplooien op de Triple Mur de Monty, dé kuitenbijter van deze 'etappe' van de Lotto Cycling Tour.


foto alain buyck


Organisator Christophe Impens vatte het parcours van de Tour de Namur Cyclo met volgende metafoor samen: “een prachtvrouw met een sterke persoonlijkheid en de Triple Mur de Monty in de rol van de kwaaie schoonmoeder…”

Volgens de bijbel der hellingen, de Cotacol, is dit de vijfde zwaarste helling in België (321 Cotacol-punten). De wielertoeristen in Namen kregen deze ‘bomhelling’ al na 18 km te verwerken. Wie dit overleefde, werd daarna rijkelijk beloond. De streek rond Namen heeft heel wat te bieden aan natuurschoon.

Bovendien was het uitstekend fietsweer. Er vielen enkele druppels, maar het bleef overwegend droog en de zon kwam af en toe ook eens piepen. Na 145 km (er waren ook tochten van 78 en 104 km) eindigde de Tour de Namur Cyclo met de “route merveilleuse“, de beklimming naar de top van de Citadel van Namen.