Deel dit artikel:

Eerste editie Lotto Cycling Tour ‘nu al een vast waarde’

Ruim 38.000 deelnemers mocht de Lotto Cycling Tour verwelkomen voor haar eerste editie. Ondanks minder goede weersomstandigheden op de meeste tochten toch een gigantisch succes!


De prijsuitreiking van de wielertoerist en wielertoeriste van het jaar.
Uiteraard was de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en mtb’ers het evenement met het grootst aantal deelnemers (bijna 17.000).

Maar ook de minder gekende tochten als de Grinta! Challenge en de Helletocht mochten voor hun eerste editie duizenden enthousiastelingen verwelkomen.

Volgend jaar zal de Lotto Cycling Tour nog worden uitgebreid met 3 of 4 evenementen zodat streken als Namen, Luxemburg of Hageland ook ontdekt kunnen worden. Op die manier wil de Lotto Cycling Tour in heel België aanwezig zijn en diversiteit brengen in de parcours. Voor elk wat wils!

De vele reacties na afloop stimuleren de organisatie uiteraard om er in 2009 opnieuw een flinke lap op te geven, net zoals jullie ?! Een greep uit de vele reacties :

“Bedankt en proficiat voor de prachtige organisaties van de Lotto Cycling Tour. Het waren stuk voor stuk uitzonderlijke parcours, goed uitgepijld, en met uitstekende bevoorradingen.”

“Jammer dat het gedaan is voor dit seizoen. we zien er al naar uit om volgend jaar terug aan zoveel mogelijk ritten deel te nemen…”

“We feliciteren de organisatie met de kwaliteit die ze brengen (parcours, bepijling, bevoorrading, etc.). Bij ons in Frankrijk vind je m.n. geen organisatie met een dergelijk niveau.”

“Hartelijk dank voor de uitstekende organisaties, goede begeleiding, goede bevoorradingen… en dank u wel voor alle seingevers,die ons veilig door het verkeer loodsten”

17 moedige wielertoeristen reden alle 8 tochten van de Lotto Cycling Tour !

‘Wielertoerist van het Jaar’ is Lucien De Bleeckere uit Brugge. De titel van ‘Wielertoeriste van het Jaar’ komt op naam van Nelle Devynck uit Roeselare. Zij winnen een prachtige Colnago CLX ter waarde van 3150 euro.

Volgende deelnemers winnen een Tacx Satori fietstrainer: Carlos Schollaert, Mireille Chevigné, Alain Tuts, Kamiel Gielen en Jurgen Vijle.

Wie mag met een waardebon van 50 euro fietsmateriaal gaan kopen in een Decathlon? Marc Haspeslagh, Maurice Demortier, Hans Vervaet, Bart Smets, Geert Desmedt, Koen Huysentruyt, Eric Peeters, Kim Bauwens, Mario Legrand en Freddy Pieters.

WTC Heirnis Gent werd wielerclub van het jaar. Zij ontvangen van Cyclo Sprint een pakket met wielerhelmen.

De organisatie wenst alle laureaten proficiat met hun prestatie en hoopt hen volgend jaar opnieuw te mogen huldigen!

Gerelateerde artikels