Deel dit artikel:

Eén helm voor twee sporten

Een helm die geschikt is voor zowel de racefiets als bij de mountainbike. Dat was het revolutionaire uitgangspunt van de Italiaanse fabrikant Rudy Project bij het ontwikkelen van de Windmax.

De 220 gram wegende Rudy Project Windmax fietshelm combineert een licht gewicht met talrijke functionele eigenschappen. De nieuwe materialen in een hedendaags design zorgen ook nog eens voor een veilige helm die een totale hoofdbescherming biedt.

Dankzij het verwisselbare Aeroflap Visor kan de Windmax helm naargelang de toepassing omgebouwd worden. Innovatief voor dit nieuwste Rudy Project product is het gebruik van het ultra lichte Fibratekgeometry materiaal. Deze polymeer fiber verbindt de polycarbonaat helmcover met de in-mould helmbody. 

Om het absolute draagcomfort en de perfecte pasvorm te garanderen is deze nieuwste Rudy Project helm met het RSR8 Retention System uitgerust. Dit systeem laat de drager toe om de helm zowel in de breedte als in de hoogte af te stellen. Deze handeling kan zelfs met één hand en tijdens het rijden uitgevoerd worden.

De geïntegreerde afstelbare Head Ring 3 maakt het mogelijk om de helmstructuur te stroomlijnen waardoor de helmvorm verkleint en het gewicht verlaagt. Dit alles rekening houdend met het totale draagcomfort en de veiligheid van de fietser. De Windmax is tevens voorzien van zelf centrerende helmriempjes waardoor deze steeds op de juiste plaats blijven.

Aan de binnenzijde van de helm zorgen de 21 verluchtingsgaten voor een efficiënte ventilatie. De Rudy Project Windmax wordt met twee verschillende paddings geleverd. Om de helmdrager tegen binnenvliegende insecten te beschermen is dat standaard met een geïntegreerd muskietennet.

De Windmax is beschikbaar in de kleuren zwart, rood of zilver voor de adviesverkoopprijs van 179,90 euro.