Deel dit artikel:

Eén Belg in Europa’s zwaarste ultrakoers

Zondag gaat de Race Around Ireland van start, een marathonfietsproef waarin de deelnemers zo snel mogelijk 2.100 km moeten afhaspelen. Eén van de 13 solo deelnemers is Tim Veremans uit Kasterlee.


Tim Veremans. (foto balance health center)
Tim Veremans is niet aan zijn proefstuk toe als het gaat om extreme uitdagingen. De 31-jarige Kempenaar viel het wereldrecord non-stop spinning immers tweemaal succesvol aan met eerst 48u en later 52u.

De zaakvoerder van Balance Health Center zal in de Race Around Ireland net iets langer bezig zijn. Het is immers de bedoeling dat de deelnemers zo snel mogelijk helemaal rond Ierland en Noord-Ierland fietsen, goed voor 2.100 km.

Hoe de renners hun race indelen mogen ze zelf kiezen. De enige vereiste is dat ze binnen de 132 uur finishen. Veremans wil de klus klaren in 105 uur. Daarvoor moet hij 480 km per dag fietsen. Zijn plan is om elke dag 20 uur te fietsen en drie uur te slapen.

De Race Around Ireland is voor onze landgenoot slechts een voorbereiding op de legendarische Race Across America. Deze Amerikaanse ultrafietstocht van Los Angeles naar New York is met 4.850 km nóg een stuk zwaarder. Als Veremans zich voor deze race weet te plaatsen is hij de eerste Belg in 20 jaar die in de States aan de start komt.