Deel dit artikel:

Edith van Den Brande opnieuw snelste in Ötzi

Edith van Den Brande heeft met succes haar titel verdedigd in de Ötztaler Radmarathon. Onze landgenote zette zelfs een nieuw parcoursrecord neer in deze Oostenrijkse klassieker.


Edith van Den Brande en Antonio Corradini. (foto Ötztaler Radmarathon)
Van Den Brande legde de 238 km en 5.500 hoogtemeters af in 7u49:28. Ze was daarmee bijna een half uur sneller dan haar eerste achtervolgster, de Duitse Andrea Scharrer.

Van Den Brande schreef eerder al La Ventoux, Les Trois Ballons, de Gran Fondo Eddy Merckx en de Gran Fondo Marco Pantani op haar naam. Bij de mannen ging de zege naar de Italiaan Antonio Corradini in 7u03:45.

In eigen land stond afgelopen weekend La Vélomédaine Claude Criquelion op het programma. Het leek erop dat Bart Bury zijn medevluchter Bart Deurbroeck naar de zege zou loodsen, maar in de aanloop naar de Côte de Beffe kwam Tino Haakman door een sterk nummer nog aansluiten. De Nederlander verschalkte Deurbroeck en Bury vervolgens in de spurt. Hij legde de 170 km, 21 hellingen incluis, af in 4u50:54, goed voor een gemiddelde van meer dan 35 per uur.

Het Belgische cycloseizoen zit er nog niet op, want in september staan er nog La Christophe Brandt (19 september, Verviers) en de Telenet Chrono (26 september, Harelbeke) op het programma.

Gerelateerde artikels