Deel dit artikel:

Eddy Merckx viert feest

Dinsdag 22 juni stond weeral een feest gepland in de drukke agenda van Eddy Merckx. Het was ook het ideale moment om de nieuwe EMX-7 voor te stellen, de fiets waarmee Tom Boonen de Tour zal rijden.


Merckx en Boonen zij aan zij om de EMX-7 voor te stellen. (foto belga)
Het zijn drukke tijden voor onze nationale trots Eddy Merckx. Zijn agenda puilt momenteel uit en dinsdag mocht hij nog eens zijn verjaardag vieren in d’Oude Bottelarij van Brouwerij Palm. Merckx werd op 17 juni 65 jaar en dat zullen we geweten hebben.

De 525 genodigden – dat is ook het aantal overwinningen dat de Kannibaal behaalde – kregen in primeur het nieuwste model van Eddy Merckx Cycles te zien. Tom Boonen zal met deze EMX-7 de Tour rijden en hij stond dan ook zij aan zij met Eddy bij de voorstelling.

De fiets zal in oktober voor het grote publiek beschikbaar zijn in twee versies: de Quick Step Cycling-versie en de Eddy Merckx Limited Anniversary Edition met speciale verwijzingen naar de overwinningen van Merckx.

De EMX-7 is gemaakt uit 62HM carbonvezel en heeft een aerodynamisch ontwerp met een aangepaste vork en een doorgetrokken zadelbuis. De faculteit materiaalwetenschappen van de Universiteit van Gent testte de verschillende ontwerpen uit om tot een perfect eindresultaat te komen.