Deel dit artikel:

Eddy Merckx bundelt ervaring in een boek

Wielermonument Eddy Merckx heeft samen met Toon Claes een boek geschreven met als titel 'Fietspassie: de complete gids voor sportief fietsen op de weg'.


Fietspassie: de complete gids voor sportief fietsen op de weg
Wat het kookboek van de boerinnenbond is voor elke kok, wil dit boek zijn voor elke fietser, een soort fietsbijbel dus. Het boek is een verzameling van tips over fietsen. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals onderhoud en veiligheid. Dat maakt het boek zeer geschikt voor de beginnende fietser.

Terwijl Eddy Merckx vanuit zijn ervaring tips geeft over de technische kant, houdt Toon Claes zich vanuit zijn medische achtergrond bezig met de fysieke kant van het wielrennen. Claes heeft als voorzitter van de Vlaamse Wielerschool veel ervaring en hij heeft zelf ook al tien keer de Mont Ventoux beklommen. Als chirurg geeft hij in het boek ook medisch en voedingsadvies en zorgt hij voor een belangrijke begeleiding.

Het boek is goed geïllustreerd, zeker waar de uitleg wat technischer wordt. Het boek wordt ook verkocht ten voordele van de Damiaanactie.