Deel dit artikel:

E-Series 2011 online

Eddy Merckx Cycles heeft zijn nieuwe gamma nu ook voorgesteld aan het grote publiek. De EMX-7 is het paradepaardje van de nieuwe E-Series. Bekijk de volledige collectie op de officiële website!


De EMX-7 is het paradepaardje van de nieuwe collectie. (foto eddy merckx cycles)
Met 62 HM/HS carbon (het hoogste in de huidige fietsenmarkt), Carbon Laminate Plus (CL+) en Optimised Structural Reinforcement (OSR) en een uniek Aerofork design is de EMX-7 het beste wat Eddy Merckx Cycles te bieden heeft.

Het Quick Step Pro Cycling Team zal volgend seizoen met de EMX-7 opnieuw op zoek gaan naar mooie overwinningen. De fiets is dan ook verkrijgbaar in een Quick Step uitvoering én een Limited Anniversary Edition. Het gaat hierbij om 200 stuks die opgebouwd zijn volgens de persoonlijke wensen van Eddy Merckx ter ere van zijn 65ste verjaardag.

Naast de EMX-7 introduceert Eddy Merckx Cycles nog drie nieuwe modellen. De EMX-3 en de EMX-5 zijn compleet vernieuwd en zullen gebruik maken van hoogwaardiger carbon dan in 2010. Bovendien bevatten deze nieuwe versies, net als de EMX-7, de CL+ en OSR-technologie en wordt er gewerkt met interne kabelbegeleiding.

De EFX-3 tilt de vrouwelijke fietsenmarkt naar een hoger niveau: 30 HM carbon, 3 K Finish en CL+ technologie. Het geheim wapen van de Eddy Merckx damesfietsen is echter Female Race Geometry. FRG is een unieke geometrie, ontwikkeld met het vrouwelijke lichaam als uitgangspunt, zonder toegevingen te doen op het vlak van race eigenschappen.