Deel dit artikel:

DVV Cycling Tour opent met recordeditie Omloop van Vlaanderen

Liefst 5000 fietsfanaten verzamelden zaterdagochtend aan de Ghelamco Arena in Gent voor een zalig zonnige recordeditie van de Omloop van Vlaanderen.

“Als hij maar geen voetballer wordt” is een bekende zinsnede uit “De Eenzame Fietser” van Boudewijn De Groot. Maar eenzaam waren de fietsers aan het stadion van AA Gent, de regerende kampioen van het Belgische voetbal, allerminst. Tussen 7u30 en 11u gingen 5000 wielertoeristen op pad voor een tocht richting Vlaamse Ardennen. Een record!

Er was keuze uit tochten van 81 km, 114 km of 150 km. De langste afstand was het populairst met 1800 deelnemers. Zij dokkerden over bekende kasseistroken als de Lange Munte, de Paddenstraat en de Lippenhovestraat. Geklommen moest er worden op onder andere de Taaienberg, Valkenberg en Berendries.

Voor wie nog niet veel trainingskilometers op de teller had staan misschien een zware dobber, maar het zalige lentezonnetje zorgde ongetwijfeld voor een figuurlijk duwtje in de rug. Het was ideaal fietsweer in de Omloop van Vlaanderen, de eerste van 12 prachtige toertochten in de DVV Cycling Tour.

Volgende week, op zaterdag 19 maart, volgt met de Ename Classic meteen al de tweede manche van de DVV Cycling Tour. Afspraak in Zottegem! De zon zal (hopelijk) ook weer op de afspraak zijn! Jij ook?!