Deel dit artikel:

Duel: Canyon Speedmax versus Trek Speed Concept

Terwijl het kwijl zich langs de mondhoeken een weg baant, turen we naar de Canyon Speedmax CFR Disc TT en de Trek Speed Concept SLR 9 eTap. Twee extreem snelle fietsen. De ene in full tijdritmodus, de andere met ook fijne functies voor de (amateur)triatleet. Een duel op het scherpst van de snee.

Snelle fietsen. Tja, nagenoeg elke proffiets is tegenwoordig ‘snel’. Aerodynamische of semi-aerodynamische wegframes, er passeren er genoeg de revue. Oog hebben voor wattwinst is
de evidentie zelve geworden. De grootste aeronerds vind je echter in het tijdrijden. Daar is de hang naar het gestroomlijnde nog het meest extreem. Het tweetal fietsen dat we deze keer wisten te strikken, is écht snel. Zowel Canyon als Trek zonden een testfiets in.

De Canyon Speedmax CFR Disc TT mag je als een echte tijdritbolide beschouwen, helemaal gebouwd binnen de regeltjes die uitgezet zijn door de Internationale Wielerunie UCI en bijgevolg ook te zien onder de bips van Mathieu van der Poel of andere Alejandro Valverde’s wanneer die een tijdrit afwerken. De Trek Speed Concept ontvingen wij in triatlonconfiguratie, met de opbergbox in de bovenbuis en zonder tijdritwielen. Kortom: twee parels, twee snelle jongens die schreeuwden om uitgeprobeerd te worden. En dus gaven we maar al te graag gevolg aan die lokroep.

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Cycling, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!

Gerelateerde artikels