Deel dit artikel:

Dubbele pech voor Ineos op Deense bodem

De Tourstart was voor Team Ineos geen onverdeeld succes. Geen geel voor Filippo Ganna en Geraint Thomas liet een opmerkelijke steek vallen. 

Even terugblikken op de openingstijdrit in Kopenhagen. Twee bijzondere verhalen vielen te rapen in het kamp van Team Ineos. Met wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna had Ineos dé topfavoriet voor ritwinst én geel in de rangen. Ganna strandde uiteindelijk op de vierde plek, op tien seconden van Yves Lampaert. Een teleurstelling voor de Italiaan die evenwel geen excuses inriep. En toch had hij dat gekund. Een ‘leegloper’ speelde Ganna in de slotkilometers van de openingstijdrit immers parten. Onmiddellijk na de finish bleek de achterband van Ganna’s tijdritbolide helemaal lek te staan. Onze redactie kreeg het bewijs op foto te zien maar Ineos weigert het voorval publiek te maken. “We willen geen slechte verliezer zijn”, vernamen we uit anonieme bron.

Thomas vergeet windvestje

Het verhaal van Geraint Thomas is mogelijk nog straffer. De ex-Tourwinnaar is dit jaar samen met Yates en Martinez één van de speerpunten bij Ineos voor het algemeen klassement. De Brit, die de voorbije weken al aantoonde in goede doen te zijn, strandde op 25 seconden van Yves Lampaert. Niets aan de hand zou u denken. En toch. Thomas kreeg tijdens zijn tijdritinspanning in de mot dat hij zijn windstoppertje, een mouwloos vestje, nog aan had, bovenop zijn supersnelle tijdritpak. “Had hij dat windvestje niet gedragen, dan had hem dan makkelijk vijftien tot twintig seconden opgeleverd”, klinkt het in de entourage van de ploeg.