Deel dit artikel:

Driedaagse speeltuin voor bikers

Van 23 tot 25 mei speelt het Duitse bikepark Winterberg gastheer voor de tweede iXS Dirt Masters. Naar schatting meer dan 20.000 bikefans zullen afzakken naar Europa's grootste freeridefestival.

De iXS Dirt Masters is het kleine broertje van het Crankworxfestival in Canada, dat bekend staat als “de grootste speelplaats ter wereld voor mountainbikers”. Ongeveer 1.000 bikers uit meer dan twintig verschillende landen reizen af naar Winterberg om deel te nemen aan een van de drie reeksen. Onder hen ook heel wat Belgen, zoals downhill-specialist Kristof Lenssens.

De iXS German Downhill Cup is een downhillrace waarbij de deelnemers bergaf het hele terrein doorkruisen. Bij de Scott 4X Challenge nemen vier bikers het tegelijkertijd tegen elkaar op. Dé publiekstrekker wordt ongetwijfeld de Cannondale “The Cut” Slopestyle Contest. Hierbij voeren zowel amateurs als profs halsbrekende sprongen over verschillende parcourselementen uit.

Naast de nodige portie topsport kunnen de bikefans in Winterberg ook terecht op een expo-area, waar 150 merken vertegenwoordigd zijn. Zij stellen er de laatste nieuwe trends en snufjes van de mountainbikesport voor aan het grote publiek. Verder zijn er nog open-airconcerten en zorgt een FMX Motorcross Show voor een sterk staaltje luchtacrobatie. Voor de concerten en de show betaal je 5 euro per avond, de toegang tot de rest van het festivalterrein is gratis.Bekijk de trailer van de iXS Dirt Masters op YouTube: