Deel dit artikel:

Draadloos ergotrainen met Tacx

Tacx brengt in het najaar zijn nieuwste ergotrainer op de markt. De Bushido is volkomen draadloos en dat is een primeur. Een leuk speeltje voor veeleisende fietsers die om het even waar aan de slag willen.


Met de Bushido brengt Tacx de eerste draadloze ergotrainer ter wereld op de markt. (foto Tacx)
De Bushido is de eerste draadloze ergotrainer ter wereld en een hoogstandje qua techniek en mogelijkheden. De stuurcomputer toont via zijn grafische display alle benodigde informatie (vermogen, hartslag, cadans, snelheid, tijd, etc.) en heeft capacitieve toetsen die reageren op de energie van je vingers.

De menu’s zijn zo opgebouwd dat je direct kunt starten. Het is ook mogelijk om de ergotrainer te personaliseren met je eigen trainerprogramma’s en gebruikersinformatie.

Om je prestatie op ludieke wijze te visualiseren is de Bushido voorzien van led lampjes. Lever je meer vermogen dan lichten de rode lampjes sterker op; fiets je met een laag vermogen dan zijn de groene lampjes beter zichtbaar.  

De Bushido werkt voor de gegevensoverdracht via het ANT protocol. Met de Tacx ANT hartslagband ben je verzekerd van een storingsvrije ontvangst en een bereik tot 5 meter. Heb je een traditionele analoge hartslagband, dan registreert de Bushido dit signaal en toont het op het display. Ook de banden van Garmin en Suunto werken feilloos.

De Bushido is leverbaar vanaf december 2008. Meer info op Tacx.com