Deel dit artikel:

Dompel je onder in de Rondesfeer

Ook de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen is de laatste jaren uitgegroeid tot een echte klassieker. Cycling.be dook in de archieven van de laatste jaren en snoof de Rondesfeer op in woord en beeld.In 2007 zette de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen een grote stap voorwaarts met 18.000 deelnemers, liefst 3.000 meer dan het jaar voordien. 2.800 onder hen vertrokken vanuit Brugge en legden het volledige traject van de profs af. Dat is 40% meer dan in 2006.

Ook van buiten Vlaanderen vonden de wielertoeristen massaal de weg naar de Ronde. In totaal kwamen 30 verschillende nationaliteiten aan de start. Daarbij Amerikanen, Australiërs, Kazakken en Japanners. Traditioneel waren ook een pak BV’s aanwezig. Johan Museeuw, Sean Kelly, Geert Bourgeois en André Denys werden in de massa gespot. 

DOOR WEER EN WIND IN 2008

In 2008 waren de weergoden de wielertoeristen niet echt gunstig gezind, maar de regen en de koude schrokken de echte Flandriens natuurlijk niet af. In totaal dokkerden weer 17.000 fietsers over het parcours van de Ronde. 3.000 dapperen reden de volledige 259 kilometer. 

De Ronde groeide ondertussen uit tot de top-3 van fietsevenementen wereldwijd waaraan buitenlanders willen deelnemen. Getuige daarvan waren de 5.000 buitenlanders aan de start. Opgemerkte BV’s in 2008 waren Ozark Henry, André Denys en tennisser Kristof Vliegen.
 
2009 BREEKT ALLE RECORDS

De editie van 2009 brak opnieuw alle records. Met 19.000 kwamen de wielerliefhebbers en mountainbikers aan de start om één dag voor Tom Boonen en co het parcours van Vlaanderens Mooiste te inspecteren.  

Met Kris Peeters, André Denys en Patrick Dewael waren er weer heel wat politici van de partij. Ook opvallend veel (ex-)topsporters proefden van de sfeer van de echte Ronde, zoals Niels Albert, Johan Museeuw, Tom Steels,…

3.500 moedigen reden het volledige parcours van Brugge naar Ninove, goed voor 250 kilometer. Uit het buitenland kwamen vorig jaar vooral veel Britten naar Vlaanderen afgezakt, in totaal waren ze met 700. Het succes van Mark Cavendish zal daar wel voor iets hebben tussengezeten!Cycling.be in de laatste rechte lijn naar de RVV voor Wielertoeristen


VRIJDAG: De laatste nieuwtjes & tips voor de deelnemers

ZATERDAG: Uitgebreid verslag, foto’s, video


Gerelateerde artikels