Deel dit artikel:

DMT brengt ultra lichte schoen

DMT heeft de lichtste mountainbike schoen op de markt gebracht. De REFLEX weegt amper 299 gr (mt41).
De REFLEX schoen voelt aan als een sok en zit zeer gesloten en comfortabel aan je voeten. Het lage gewicht werd vooral bereikt door gebruik te maken van een carbonfiber zool. Hierdoor heeft DMT een nieuwe trend gezet bij de ontwikkeling van off-road schoenen.

De zool is extreem stijf zodat er geen trapkracht verloren gaat. Door de carbonzool te voorzien van een loopprofiel en twee studs vooraan kan je er ook zonder problemen mee stappen.

Het bovendeel is gemaakt van microfiber kunststof en aan de binnenkant naadloos afgewerkt. Zo wordt de druk aan de zijkant van de voeten en de buitenste tenen tot een minimum gereduceerd. Het volledige teengedeelte is met een plastic anti-impact schaal verstevigd. Achteraan zorgt de speciale hielcup voor een betere stabiliteit van de schoen.

Met de triple velcro sluiting, “Fit Powered Strap Control”, kan je deze REFLEX off-road schoen naar wens vastmaken.

Deze schoen werd mede ontwikkeld dankzij de feedback van het Full Dynamix moutainbike team. Ex-wereldkampioen mtb en allrounder Filip Meirhaeghe maakt vanaf dit seizoen gebruik van de DMT schoenen, waaronder het model REFLEX.