Deel dit artikel:

DMT brengt nieuwe schoen op de markt

De Italiaanse fietsschoenenfabrikant DMT heeft een nieuw model op de markt gebracht, de Flash carbon. De schoen biedt, zoals alle modellen van DMT, een hoog draagcomfort.


De Flash carbon is beschikbaar in verschillende kleuren
Aan de productie van de Flash carbon is een jarenlange research vooraf gegaan. DMT ging daarbij op zoek naar de meest innovatieve materialen en constructie technieken.

Het zijn de hoogwaardige technische materialen in combinatie met het ontwerp die deze schoen uiterst geschikt maken voor een maximale performance. Met een gewicht van slechts 247g biedt de Flash carbon nog steeds een hoog draagcomfort. De super licht gehard carbon (SLHC) buitenzool heeft van hiel tot teen dezelfde dikte. Deze gestroomlijnde zool is licht en stijf en ontworpen om de afstand tussen voet en pedaal zo kort mogelijk te houden.

Het bovendeel is ontworpen volgens het unieke naadloos en sockfit concept. Hierdoor ontstaan er geen hinderlijke wrijvingen aan de binnenzijde van de schoen. De hiel in één stuk heeft een extra versteviging waardoor de stabiliteit van de voet bij extreme omstandigheden gewaarborgd blijft. Dichtgespen gebeurt met twee velcrostraps en één fijn afstelbare micro sluiting, de zogenaamde micro-ratchet sluiting.