Deel dit artikel:

Directeur Sportif: Lars Boom

Vijf to the point vragen voor Lars Boom (36), voormalig wereldkampioen veldrijden en ploegleider bij Team SD Worx.

Op welke manier probeert Lars Boom bij SD Worx het verschil te maken?

“Ik ben nog niet lang gestopt en heb nog steeds dat vuur in mij om koersen te winnen. Dat gevoel probeer ik over te brengen op mijn rensters. Daarnaast hecht ik veel belang aan groepsdynamiek. Van een verzameling individuele rensters probeer ik een hecht team te maken. Als groep kan je nog altijd makkelijker koersen winnen dan alleen. Tijdens de winter steek ik veel tijd in de techniektrainingen met Blanka Vas. Op wedstrijddagen doen we altijd samen een verkenning van het parcours. Op termijn willen we naast Blanka nog een extra renster in het veld. Die aandacht voor de cross willen we zeker behouden.”

Vind je de cross op dit moment interessant genoeg?

“Bij de vrouwen sowieso wel. Het niveau is de laatste jaren enorm gestegen en we zien interessante wedstrijden. Ook bij de jeugd is het niveau de laatste jaren gestegen. Je ziet steeds meer rensters doorstromen. Fem van Empel was een paar jaar geleden nog groen achter de oren, maar heeft bij de elite nu wel meteen die stap naar de top gezet. De ploegen waar zo’n rensters zijn opgeleid, moeten we extra in de gaten houden. Hopelijk krijgen de prestaties van Lotte Kopecky de jonge meisjes in België op de fiets. In Nederland is dat al jaren zo en daar plukken we de vruchten van. Het zou mooi zijn om die rivaliteit tussen België en Nederland nog wat extra leven in te blazen. Zowel in het veld als op de weg. De cross bij de mannen vind ik op dit moment minder boeiend. We missen een beetje de grote namen zoals vroeger. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock zullen ieder jaar een beperkt programma blijven afwerken. Dat is toch een klein probleem.”

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Cycling, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!