Deel dit artikel:

Dieven jatten fietsen van Nieuw-Zeeland na WK baanwielrennen

Het wereldkampioenschap op de piste loopt op een sisser af voor de Nieuw-Zeelandse ploeg baanwielrennen. In de nacht van zaterdag op zondag zijn er twee pistefietsen van het merk Pinarello gestolen uit hun ploegbus, die in een ondergrondse parking in Parijs stond.

Na drie medailles op de piste van de Franse hoofdstad, eindigt het WK dus in mineur. De inbraak werd maandagochtend vastgesteld en er werd meteen klacht ingediend bij de politie. Iemand van Belgian Cycling hielp de kiwi’s door in te vallen als chauffeur.

Opvallend: op het vorige wereldkampioenschap baanwielrennen werd ook de Italiaanse ploeg slachtoffer van diefstal. Toen werden er 22 fietsen ontvreemd, waaronder enkele van Filippo Ganna. Ook toen vonden de feiten plaats in Frankrijk, meer bepaald aan de Vélodrome Jean Stablinski in Roubaix die net naast de aankomstplaats van de kasseiklassieker ligt. Een week later vond de Roemeense politie de gestolen fietsen terug. De daders? Een georganiseerde criminele organisatie waar het verhandelen van drugs en gestolen goederen binnen de core business van het bedrijf liggen. Nu is het niet zo merkwaardig dat de fietsen werden teruggevonden. Zo’n pistefiets kost natuurlijk veel geld, maar is toch moeilijk te verhandelen op de zwarte markt. Al zeker als er een gouden exemplaar van Ganna bij zit. Hopelijk zien we nu opnieuw een snelle opheldering van de misdaad.

Gerelateerde artikels