Deze maand in Poggio

Interview: Stéphane Heulot

Het was alsof er een konijn uit de hoed werd getoverd toen Lotto Dstny eind 2023 bekendmaakte dat Stéphane Heulot de nieuwe CEO van de ploeg zou worden. Tijd voor een openhartig interview in Poggio, vonden wij.

Lees meer

Retro: Giro 1968

Zaterdag 1 juni 1968 staat voor eeuwig in de geschiedenisboeken als de dag waarop Eddy Merckx de overvloedige sneeuw trotseerde op Tre Cime di Lavaredo. Drie aanwezige landgenoten halen 55 jaar na datum herinneringen op.

Lees meer

Koerswatchers: het voorjaar

Met de wielerlente van 2023 net achter de kiezen, breidden we onze rubriek ‘Koerswatchers’ uit tot een eigenzinnig overzicht van het voorjaar. Ontdek wat onze redactie allemaal is opgevallen en bijgebleven.

Lees meer

Cultfiguren uit de Giro

De Giro is een vat vol straffe anekdotes. Poggio dook in La storia italiana en diepte vijf bijzondere verhalen op over renners die elk op hun manier een cultstatus verwierven in ‘De Laars’.

Lees meer

Niet te wissen: Alexander De Croo

In onze nieuwe rubriek ‘Niet te wissen’ vragen we een bekende koersliefhebber naar zijn of haar favoriete wielerherinneringen. De primeur is voorbehouden voor premier Alexander De Croo.

Lees meer

Portret: Pavel Sivakov

Pavel Sivakov (25) is een van de sterkste renners in het peloton, maar haalt voorlopig niet alles uit zijn carrière. Een portret met een Belgisch tintje.

Lees meer

Service Course: Groupama-FDJ

Voor deze ‘Service Course’ mochten we langsgaan bij Groupama-FDJ in het Franse Villepinte. In volle bedrijvigheid voor Parijs-Roubaix ontvingen communicatieverantwoordelijke Elisa Madiot-Gagnier en mecanicien Thomas Bourgeois ons met open armen.

Lees meer

Reportage: Strade Bianche

Een van de mooiste voorjaarskoersen volgen én (een dag na de profs) zelf rijden: we vonden het een strak plan. Het relaas van een tweedaagse waarop de witte wegen in Toscane heel even gitzwart leken te worden.

Lees meer