Deel dit artikel:

‘De Strafste Supporters’ tegen Mucoviscidose

In het kader van de bpost bank trofee biedt bpost bank de kans aan vijf straffe supporters om op 8 februari samen met drievoudig wereld-kampioen Erwin Vervecken de Sterrencross te rijden.

De Sterrencross wordt georganiseerd tijdens de Krawatencross in Lille ten voordele van de Mucovereniging. Kandidaten kunnen zich inschrijven op www.destrafstesupporter.be

Twee ploegen Straffe Supporters

Als titelsponsor van de bpost bank trofee heeft bpost bank twee ploegen ingeschreven voor de Sterrencross. “We willen dit jaar ook de kans bieden aan gewone supporters om de cross op de fiets te beleven” aldus Frédéric Jonnart, directeur marketing en sales bpost bank.

“Alle supporters die samen met Erwin Vervecken willen rijden kunnen zich tot 1 februari inschrijven op de website www.destrafstesupporter.be . De vijf meest gemotiveerde supporters zullen uitgenodigd worden om samen met Erwin en talrijke andere BV’s de Sterrencross te rijden”.

BV’s tegen mucoviscidose

De jaarlijkse Sterrencross wordt georganiseerd ten voordele van alle mucopatiënten en voor de familie Geudens in het bijzonder. Deze familie uit Lille verloor vier jaar geleden hun dochter Claire aan mucoviscidose. Haar tweelingzus Michelle – tevens mucopatiënte – onderging twee jaar geleden een dubbele longtransplantatie en stelt het sindsdien goed.

Tijdens de Sterrencross rijden 15 ploegen van 4 personen waaronder telkens één bekende persoon (de Ster) op een ingekort parcours twee ronden. Afgelopen jaren reden onder andere Minister-president Kris Peeters, acteur Jef De Smedt, presentatrice Ann Van Elsen, TV-kok Piet Huysentruyt en oud-veldrijders Roland Liboton en Paul Herygers.