Deel dit artikel:

De perfecte fietsafstelling met PRO

Heb je genoeg van al het giswerk tijdens het afstellen van je fiets? Dan brengt PRO voor jou vanaf december enkele 'musthaves' in de winkel.

De PRO Team tools bevatten twee producten die eruit springen. Het eerste topproduct is de PRO Team Digital Torque Wrench. Deze torquesleutel heeft een schermpje om te meten hoeveel keer je een bout of moer nog moet aandraaien. Er zit zelfs een waarschuwingstoon op wanneer je het juiste torqueniveau bereikt hebt. De Pro Team Delta Wrench is een inbussleutel met vervangbare uiteinden zodat je zelf je ideale sleutel kan samenstellen. Deze sleutel is zeer handig door zijn ergonomische handgreep en door 13 verschillende configuraties.

De PRO Performance Tools bevat enkele handige tools. De PRO Mini Torque Wrench is een veelzijdige sleutel met drie vooraf ingestelde instellingen (4, 5 en 6 Nm). Daarnaast past de magnetische kop op zes verschillende gereedschappen (3, 4, 5 en 6 inbussleutels en T25 en SL4). De PRO Cassette Wrench is in combinatie met de PRO Lock Ring Tool de ideale sleutel om cassettes vast te zetten en los te draaien. Deze tool is compatibel met 10T en 11T.

De PRO Chain Tools zijn allround sleutels om je ketting vast te zetten en te verwijderen. Ze zijn verkrijgbaar in 1-9 speed en 9-12 speed en ze zijn geschikt voor een zeer breed gamma kettingen. Om eenvoudig je band te vervangen, heeft PRO de Tubeless Tyre Levers ontworpen. De hendels zijn langer en sterker waardoor je eenvoudig een tubeless-ready band kan vervangen. Natuurlijk kan je hiermee ook een gewone band (de)monteren.

Pro onthult ook 7 nieuwe pompen, met enkele mooie voet- en minipompen. De PRO Team Floor Pump is een voetpomp, geschikt voor grind, weg en MTB-banden. Als je een zeer nauwkeurige schokpomp zoekt, is de PRO Team Suspension Pump iets voor jou. De digitale drukmeter geeft de bandendruk nauwkeurig aan op 2%. Bij de handpompen is de PRO Mini Pump Performance XS de kleinste van de collectie. Dit pompje weeg net geen 100 gram en is slecht 16 cm lang. Ideaal om mee te nemen op training. De PRO Mini Pump Performance XL is dan weer de grootste minipomp uit de collectie. Met dit pompje blaas je tot 8 bar druk in je band. Het heeft zelfs een uitklapbaar voetkussen voor meer stabiliteit. 215 gram is het gewicht.