Deel dit artikel:

De nieuwe fiets van Cancellara?

Specialized heeft afgelopen weekend in Colorado de nieuwe Roubaix SL 3 voorgesteld. De Amerikanen deden dat met een knipoog naar de heisa rond het vermeende 'brommertje' van Fabian Cancellara.


De Roubaix SL 3 zal toch niet met batterijen geleverd worden. (foto specialized)
Fabian Cancellara won dit jaar Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen met zo’n overmacht dat er achteraf in een Youtubefilmpje gesuggereerd werd dat hij gebruik gemaakt zou hebben van motoraandrijving. De Zwitser ontkende staalhard, maar de UCI besloot toch maar het zekere voor het onzekere te nemen en fiietsen in de toekomst te gaan scannen op ‘mechanische doping’.

Specialized, de fietsenleverancier van Cancellara en zijn Saxo Bank team, kwam bij de voorstelling van de Roubaix SL3 nog eens terug op de hele heisa. Het nieuwe model werd voorgesteld met een gigantische batterij op de onderste frambuis.

“Voor alle duidelijkheid, bij de 2011 Roubaix SL3 zitten er geen batterijen”, grapte Specialized-productmanager Brent Graves. “De nieuwe Roubaix is niet alleen de lichtste in zijn klasse, maar ook nog eens de meest comfortabele en efficiënte.”

Specialized werkt op de Roubaix SL3 opnieuw met In-Zertz, kunstrubberen dempingselementen in de staande achtervorken, zadelpen en voorvork. Deze vibratiedempertjes zouden niet alleen zorgen voor meer comfort, maar ook het gewicht verlagen. Het frame van de 2011 Roubaix SL 3 weegt nog 965 gram, in vergelijking met 1064 gram voor de versie van vorig jaar.