Deel dit artikel:

De materiaalkeuzes van de wereldkampioen

Als je aanval na aanval wil blijven plaatsen, heb je een vinnige fiets nodig. De S-Works Tarmac SL7 liet Julian Alaphilippe duidelijk niet in de steek. We leggen zijn materiaalkeuzes van afgelopen zondag onder de loep.

Met nog 17 km tot de finish zette Julian Alaphilippe zijn beslissende aanval in, waarna hij met duidelijk overwicht zijn wereldtitel kon verlengen. De springerige, aanvallende stijl van de Fransman past perfect bij het directe karakter van de allround racefiets van Specialized.

Hij combineerde zijn Tarmac opnieuw met de Roval Rapide CLX-wielen en Turbo Cotton-bandjes van 26 millimeter. Daardoor is dit waarschijnlijk de eerste moderne wereldtitel op de weg die is behaald met banden in de plaats van tubes.

De aerodynamische S-Works Evade-helm blijft een van de snelste racehelmen op de markt en was dus een goede compagnon op dit parcours dat toch wel selectief is gebleken. Alaphilippe gebruikt de S-Works Ares-schoenen en het S-Works Romin Evo-zadel met carbon rails. Uiteraard is hij zoals gebruikelijk op pad met Shimano Dura-Ace Di2 Disc, Dura-Ace-pedalen, Tacx Deva-bidonhouders en Pro Vibe-stuur.