Deel dit artikel:

De laatste loodjes richting de Ronde

Alle teams die zondag van start gaan in de Ronde van Vlaanderen zijn volop in voorbereiding. Kasseistroken, hellingen en sleutelpunten, allemaal worden ze zorgvuldig in het geheugen geprent. Op hun sociale mediakanalen gunden verschillende ploegen ons een blik op hoe ze zich klaarstomen voor ‘Vlaanderens Mooiste’.

De gele brigade van Wout

Wout van Aert is voor velen de topfavoriet om dit jaar de Ronde van Vlaanderen te winnen. Samen met een paar ploegmaats ging hij donderdag voorbereiden in de Vlaamse Ardennen. Onder hen ook Nathan Van Hooydonck die in Gent-Wevelgem een cruciale rol speelde voor de eindzege van Wout.

Deens dynamiet

Op de Paterberg probeert Kasper Asgreen precies een KOM te veroveren door naar boven te knallen. In zijn zog onder andere wereldkampioen Alaphilippe die naast Wout en Mathieu tot de grote drie wordt gerekend voor zondag.

Kasseivreten met Oli en Greg

De manschappen van AG2R Citroën dokkerden vrijdag over de Vlaamse kasseien. Landgenoten Oliver Naesen en Greg Van Avermaet lieten zich in het voorjaar al meerdere malen samen opvallen in de kopgroep, helaas voor hen zonder succes. Spelen ze zondag hun troeven beter uit?

Gebroeders Sagan & co

Donderdag verkenden de renners van BORA-hansgrohe stukjes van het parcours. Onder hen een van de belangrijkste schaduwfavorieten: Peter Sagan. Na een mindere periode werkt de Slowaak volop aan zijn vormpeil. Na etappewinst in de Ronde van Catalonië noteren we de drievoudige wereldkampioen voor de zekerheid op het lijstje van kanshebbers.

Lotto Soudal toont Wellens als kopman

Zonder Philippe Gilbert is het vooral hopen op Tim Wellens om de meubelen te redden voor Lotto Soudal.

Renners van Movistar krijgen les van meester Museeuw

Movistar kreeg donderdag bezoek van Johan Museeuw tijdens de verkenning. Na een korte briefing sprong ‘de Leeuw van Vlaanderen’ gezwind mee op de fiets voor een verkenningstocht. Wat is beter dan leren van een drievoudig winnaar? Meer dan drie minuten lang kunnen we genieten van hun rit in de Vlaamse Ardennen. Wil je alles volledig begrijpen? Zet dan de ondertiteling op.

Een Franse outsider

Ook bij B&B Hotels rijdt een outsider rond. Bryan Coquard laat hier even zien wat hij in zijn mars heeft voor Paaszondag.

Twee nationale kampioenen

De plaatjes van Groupama-FDJ mogen er ook best zijn. Met Stefan Küng en Kevin Geniets brengen ze twee nationale kampioenen – met prachtige kampioenentruien – aan de start. Beide renners vielen al op tijdens enkele voorjaarsklassiekers. Het is nog maar de vraag of hen dat overmorgen ook lukt.