Deel dit artikel:

De hellingen van Liège Bastogne Liège (Challenge)

Luik-Bastenaken-Luik sluit het luik van de voorjaarsklassiekers af, maar wij nemen nog eens de tien hellingen onder de loep. Ook de mooie 'Bell Spring Classics'-filmpjes kennen hun laatste aflevering. Bekijk ze hier!

Pas een goede week voor de start maakte organisator ASO de laatste details bekend van Luik-Bastenaken-Luik. De parcoursbouwer keerde na de jubileumeditie van vorig jaar terug naar de omloop van 2013. Enkel de Mont Theux en Côte de Colonster verdwenen in vergelijking met toen en de Roche-aux-Faucons maakt zijn terugkeer. Hopelijk levert dat ook meer spektakel op dan vorig jaar, toen de koers tot helemaal op het eind gesloten bleef. Met acht officiële hellingen op 85 kilometer krijgen de renners in elk geval minder tijd om te recupereren.

De liefhebbers die op zaterdag, de dag voor de profs, de Liège Bastogne Liège Challenge rijden krijgen dezelfde hellingen op hun bord. Enkel de Maquisard wordt achterwege gelaten. Voor die tocht kun je niet meer vooraf inschrijven, maar je kunt wel nog ter plaatse registreren. Door vooraf je daginschrijvingsformulier in te vullen, af te drukken en mee te nemen, bespaar je alvast veel tijd bij de start.

Klik hieronder op elke helling om het profiel, kaartje, de info en het Strava-segment te zien.

Hellingen Luik-Bastenaken-Luik

1. Côte de la Roche-en-Ardenne (na 79 km)
2. Côte de Saint-Roch (na 125,5 km)
3. Côte de Wanne (169 km)
4. Côte de Stockeu (175,5 km)
5. Côte de la Haute-Levée (181,5 km)
6. Col du Rosier (194 km)
7. Col du Maquisard (207 km)
8. Côte de la Redoute (218,5 km)
9. Côte de la Roche-aux-Faucons (234 km)
10. Côte de Saint-Nicolas (248 km)