Deel dit artikel:

De fietsen van de profs op een rijtje

De wielerprofs hebben hun eerste maand op hun nieuwe fiets achter de rug. Wie rijdt dit seizoen met welk speelgoed rond? Bekijk de fotospecial met alle teamfietsen op een rijtje!

Van de 18 ProTeams wisselden er vier in het tussenseizoen van fietsenmerk. Onder hen ook de twee Belgische formaties: Lotto-Belisol ruilde Canyon in voor Ridley, terwijl Omega Pharma-Quick Step na twee jaar Eddy Merckx Cycles terug voor Specialized koos.

Katusha Team verving Focus door Canyon en Vacansoleil-DCM Procycling Team koos voor Bianchi in plaats van Ridley. Het nieuwe GreenEdge Cycling Team gaat overigens van start met Scott.

Specialized
is de grootste leverancier in het ProTeam-peloton. Het merk wordt gebruikt door drie van de achttien ploegen. Pinarello heeft twee teams en Kuota, BMC, Orbea, Lapierre, Cervélo, Scott, Canyon, Wilier, Cannondale, Ridley, Giant, Trek en Bianchi moeten het met één ploeg doen.

Bij de onderdelengroepen overheerste Sram vorig seizoen nog met acht teams, terwijl Shimano en Campagnolo er elk vijf hadden. Dit jaar zijn de verhoudingen anders. Shimano is met zijn elektronische Dura-Ace Di2 groep hoflevernacier geworden voor liefst tien ploegen. Sram en Campagnolo bedienen nog respectievelijk vijf en drie teams.

Wat opvalt bij Campa is dat bij Lotto-Belisol en Movistar Team de hele ploeg over de nieuwe Record EPS-groep kan beschikken. Bij Lampre ISD mogen enkel de twee beste renners elektronisch schakelen.

Bij de Belgische Procontinentale teams zien we dat Accent.Jobs-Willems Veranda’s, Landbouwkrediet-Euphony en Topsport Vlaanderen-Mercator trouw blijven aan respectievelijk Zannata (Campagnolo Record), Colnago (Shimano Dura-Ace) en Eddy Merckx Cycles (Campagnolo Record).Cyclo Sprint
Alles over de teams en de teamfietsen, de verkiezing van Koning Winter, de broers Roodhooft, het wedstrijdritueel van Jan Denuwelaere, Fietsen met Thomas De Gendt, op stage met Lotto-Belisol, de comeback van Alejandro Valverde, drie Vlaamse wieler-WAG’s, Sur Place aan de voet van de Ventoux en nog veel meer in de nieuwe Cyclo Sprint, die vanaf dinsdag 7 februari in de winkel ligt.