Deel dit artikel:

De absurde fietsjungle van Brussel (VIDEO)

Fietsen in onze hoofdstad is niet altijd evident, zeker niet als je op bepaalde plaatsen de infrastructuur bekijkt. Het hilarische filmpje 'Brussels Bike Jungle - The Impact of Infrastructure' stelt dat aan de kaak. Bekijk het hier!

Geïnspireerd door het filmpje van Casey Neistat uit 2011 over fietspaden in New York trok Brusselaar Bastien De Zutter met de camera en de fiets op pad door onze hoofdstad. Door telkens ten val te komen door de meest absurde obstakels op het fietspad, toont hij aan dat er nog wel wat werk aan de winkel is voor de verantwoordelijke instanties om fietsen veiliger te maken in Brussel.

Die obstakels bestaan uit paaltjes, bomen, hekken en verkeerslichten die gewoon midden op het fietspad staan. Op een bepaald moment rijdt Bastien gewoon rechtstreeks een trap naar beneden… Wie al eens in Brussel fietst, heeft ongetwijfeld al gemerkt dat fietspaden plots ophouden en opgaan in het niets.

Brusselnieuws.be interviewde Bastien: “Het idee voor het filmpje is ontstaan uit onze dagelijkse ervaring op de fiets. We hebben een longlist gemaakt met een twintigtal pijnpunten in Brussel. We pakken het ludiek aan. Ons doel is niet overkomen als zageventen. De fietsinfrastructuur evolueert positief in Brussel, maar er is nog veel werk aan de winkel. Dat is onze boodschap. Neen, ik ben niet zwaar gekwetst tijdens het maken van het filmpje. Ik heb er wel serieuze blauwe plekken aan overgehouden.”

Bastiens filmpje kreeg al heel wat aandacht in de media. En laat dat nu net iets zijn waarvoor politici gevoelig zijn…