Deel dit artikel:

De 3 seizoenen van Castelli

Castelli lanceert een trainingsjasje dat 'geschikt is voor elke rit': van trainingen tijdens koele herfst- en lentedagen tot ritten in ruw winterweer.


De basis van deze jas bestaat uit 2 materialen: Radiation binnen en Windstopper als buitenlaag.

Vanbinnen wordt een ultra dunne reflecterende aluminiumlaag gebruikt, die 80% van de lichaamswarmte terugkaatst naar het lichaam. Radiation is gebaseerd op de manier waarop het lichaam warmte opwekt, opslaat en verliest. Het werkt mee met het lichaam.

Windstopper X-lite is 100% winddicht en zelfs waterafstotend. Het is tevens het lichtste, meest elastische ademende materiaal dat actueel beschikbaar is. De Windstopperlaag helpt de Radiationpanelen warmte te reflecteren en garandeert je een constate lichaamstemperatuur.

De radiationpanelen zijn aangebracht met drukknopen waardoor de jas letterlijk in 1 ruk is aangepast aan welke omstandigheden dan ook. Bij ruw weer en koude temperaturen gebruik je de radiationpanelen en de kap die mooi aansluit aan je gezicht en makkelijk onder je helm past. Worden de temperaturen dragelijker, dan verwijder je de radiationpanelen, de kap en zelfs de mouwen.

Deze jas is perfect bij het reizen: 1 jas in de bagage en je bent op alles voorbereid. Zelfs de regen kan hij aan door het Windstopper membraan en de waterafstotende laag. De adviesprijs voor dit jack is 375 euro.