Deel dit artikel:

De 24 Uren van Zolder voor renners

Eind september vindt op het circuit van Zolder de eerste Lotto 24 Hours Cycling plaats. Wielerliefhebbers kunnen er in groepsverband deelnemen aan een recreatieve aflossingsproef over 24 uren.


Foto Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder
De Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder staat open voor alle wielerliefhebbers met of zonder licentie, waarbij enkel echte wegwedstrijdfietsen worden toegelaten. De deelnemers wisselen elkaar gedurende 24 uur af met een een elektronische enkelband.

Voor de tijdsopname wordt de bestaande installatie van de autosport en de motorsport gebruikt zodat met behulp van de informatica iedere deelnemer bij iedere passage aan het ?oog? zijn tijd, positie, achterstand en voorsprong zal kennen en dat tot op een honderdste van seconde precies.

TEAMS

De organisatoren verwachten 500 teams, allemaal onder hun eigen naam, met ieder maximum vier teamleden die minimum 16 jaar oud moeten zijn. Ook teams van twee of drie leden en zelfs ultrasportievelingen die de proef alleen willen afwerken, zijn welkom.

Om het voor dames extra aantrekkelijk te maken, mogen zij de wedstrijd met zes teamleden aanvatten. Speciaal voor hen wordt er voor aangepaste logistieke faciliteiten gezorgd. Ook bedrijven kunnen teams afvaardigen, met wederom maximum zes deelnemers.

Ieder team zal over zijn eigen box beschikken om zijn materiaal te installeren en de organisatie voorziet een heus wielerdorp waar toiletten, douches, restaurants en een medisch centrum voorhanden zullen zijn.

Voor de deelnemers worden er naast een algemeen klassement ook nevenklassementen en challenges opgesteld, waaronder een apart klassement voor dames. Er worden tevens mooie prijzen en trofeeën voorzien.

RANDANIMATIE

Net als bij de 24 Hours of Zolder voor auto?s zorgen de organisatoren ook nu voor randanimatie. Naast het VIP-dorp, is er voor de duizenden bezoekers een soort Salon van de Tweewieler met verschillende animaties rond het veldrijden, BMX, bike-trial enz. Voor iedereen die het WK Wielrennen, dat op zondag 28 september in Italië plaatsheeft, niet wil missen, staan er reuzenschermen.

De Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder is een organisatie van de vzw VMS en bvba W2F, in samenwerking met WBV club Circuit Zolder Heusden-Zolder.