Deel dit artikel:

De 17 hellingen van de Ronde 2011

De Ronde van Vlaanderen trekt op 3 april 2011 over 17 hellingen. De Tiegemberg, Nokereberg, de Rekelberg, de Kruisberg en de Valkenberg zijn nieuw ten opzichte van vorig jaar. Bekijk ze allemaal in detail!


De Kapelmuur wordt net zoals vorige jaar de voorlaatste helling van de Ronde. (foto belga)


Vier van de vijf wijzigingen situeren zich in de aanloop naar de Oude Kwaremont, traditioneel het punt waar de wedstrijd opengebroken wordt. Den Ast en de Kluisberg worden vervangen door de Tiegemberg, Nokerberg, Rekelberg en de Kruisberg. Verderop in de finale wordt de Berendries vervangen door de Valkenberg.

Daarna wurmen de renners zich naar goede gewoonte over de Tenbossestraat naar Geraardsbergen, waar Fabian Cancellara vorig jaar tijdens de beklimming van de Kapelmuur de beslissende tik uitdeelde aan Tom Boonen.

De 17de en laatste helling van de dag is de Bosberg, daarna zijn het voor de renners nog twaalf lange kilometers richting de finish in Meerbeke. De start wordt net zoals de voorbije jaren in Brugge gegeven en de koers is 257,7 kilometer lang.

“De Ronde blijft de Ronde”, zegt organisator Wim Van Herreweghe in Het Nieuwsblad. “We benadrukken het vaak, maar daar gaat het tenslotte ook om. Je kan niet anders dan hier en daar een wijziging aan te brengen in het traject van de wedstrijd. Wanneer je het geheel overschouwt, moet het echter hoe dan ook de Ronde van Vlaanderen blijven.”Bekijk de 17 hellingen van de Ronde 2011 in detail
Tiegemberg
Nokereberg
Rekelberg
Kruisberg
Knokteberg
Oude Kwaremont
Paterberg
Koppenberg
Steenbeekdries
Taaienberg
Eikenberg
Molenberg
Leberg
Valkenberg
Tenbosse
Kapelmuur
Bosberg