Deel dit artikel:

David Millar viert afscheid met speciale schoenen

David Millar is begonnen aan zijn laatste seizoen als actief wielrenner. Daarom rijdt hij elke wedstrijd met ee nieuw paar speciale schoenen ten voordele van Small Steps Project.

Het project van Millar heet ‘An Eloquence Of Movement‘ en is een samenwerking tussen Fi’zi:k, Millar en de leden van zijn wielerploeg Velo Club Rocacorba. Met de actie hoopt de Schotse wielrenner meer aandacht te vestigen op minderbedeelde kinderen en hun ouders die moeten leven op vuilnisbelten.

“Ik vroeg aan Fi’zi:k of het mogelijk zou zijn om voor elke wedstrijd die ik rijd een ander design te voorzien. En op het einde van het seizoen zouden we ze kunnen veilen voor Small Steps Project“, licht Millar zijn plan toe.
Elke schoen zal symbool staan voor de band die de gepatenteerde hardrijder met de race had doorheen zijn 18-jarige carrière. Ze worden ontworpen door VCRC Style Council en het team van Fi’zi:k. Stuk voor stuk zijn het handgemaakte modellen.
Op de website van Fi’zi:k hiernaast kan je het hele verhaal volgen. Na zijn afscheid zal er een speciaal slotevenement plaatsvinden waar alle designs geveild worden ten voordele van Small Steps Project.