Deel dit artikel:

Dahon brengt veiligheid en comfort

Dahon brengt onder de naam BioLogic een collectie accessoires op de markt om het fietsen veiliger, comfortabeler en gebruiksvriendelijker te maken. De Bike Mount en Biologic Reecharge zijn twee voorbeelden bij uitstek.

De Bike Mount is een houder voor op het stuur om de iPhone te kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld GPS doeleinden. De houder is waterdicht en schokbestendig door de met siliconen materiaal afgewerkte binnenzijde.

Het venster is gemaakt van een membraam waardoor wel alle functies gebruikt kunnen worden, zelfs de camera opening op de achterzijde is waterdicht afgewerkt maar kan toch volledig gebruikt worden tijdens het fietsen. Foto’s en films maken tijdens het fietsen geven toch een andere dimensie aan de rit.

BIOLOGIC REECHARGEDe Biologic Reecharge. (foto dahon)
De Biologic Reecharge levert onderweg groene stroom. Het is een eigen laadsysteem waarmee alle apparaten, die voorzien zijn van een USB-laad-aansluiting, op te laden zijn, onder andere iPhone, iPod, mobiele telefoon, camera of een GPS-systeem.

Het systeem bestaat uit een lithium polymeer batterij welke geladen kan worden via netstroom, computer met USB aansluiting en het belangrijkste, door middel van elke fiets die is uitgevoerd met een naafdynamo. De groene energie die opgewekt wordt door magneten in de naaf wordt door de Biologic Reecharge ontvangen en opgeslagen zodra deze is aangesloten op de fiets.

Nu kun je dus eindelijk de GPS op je iPhone gebruiken terwijl je fietst zonder bang te zijn dat je batterij leeg raakt. De spatwaterdichte siliconen behuizing en de dicht gesealde aansluitingen zorgen ervoor dat de Reecharge in alle weersomstandigheden gewoon blijft werken.

Met een opgeladen Reecharge heb je ook reservestroom bij de hand voor al je elektronische apparaten. Hij wordt geleverd inclusief USB kabel met vijf verschillende stekkeraansluitingen voor de meest gebruikte apparaten.