Deel dit artikel:

Dagsucces voor Rybarik en Karen Steurs

Ivan Rybarik heeft de vijfde etappe van de Crocodile Trophy op zijn naam geschreven. Meteen goed voor zijn tweede dagsucces en de vijfde opeenvolgende Tsjechische zege. Karen Steurs was de eerste vrouw.


Karen Steurs was moe maar gelukkig na de aankomst. (foto Crocodile Trophy)
De leiders deden het rustig aan in de 99 kilometer lange etappe met start- en aankomstplaats in Chillagoe. De rit moest een klusje worden voor de Tsjech Kejval Lubos, maar het was zijn land- en ploeggenoot Ivan Rybarik, die met de zege aan de haal ging.

“Ik ben normaal gezien de knecht van Lubos, maar nu zie je het resultaat wel”, zei Rybarik na afloop. “Ik ben ongelooflijk gelukkig dat ik de boomerang (de prijs van de etappewinnaar, nvdr) gewonnen heb.”

Bij de vrouwen probeerde onze landgenote Karen Steurs, tweede in het klassement, verschillende keren aan te vallen. Uiteindelijk slaagde ze er ook in van haar concurrente Jo Bennett weg te rijden en de etappe te winnen. 

“Het was verschrikkelijk zwaar in de hitte”, zei Steurs. “Ik probeerde twee keer aan te vallen, maar werd telkens teruggegrepen door de groep. Toen Christophe (Steurs’ man die ook aan de race deelneemt, nvdr) aanviel, kon ik zijn wiel pakken en moest Jo passen.”

Er waren geen veranderingen in het algemeen klassement omdat de leiders hun krachten spaarden voor de loodzware trip naar Mount Mulgrave van morgen. Bij de mannen leidt Ondrej Fojtik (VIG+ racing) nog steeds, voor zijn ploeggenoten Martin Horak en Tomas Trunschka

Onze landgenoot Nicolas Vermeulen is vierde op meer dan elf minuten. Eric Vanderaerden, die vandaag als 39e over de meet kwam op 36:45, is in het klassement nu 37e op 4:20:17.

Bij de vrouwen is Karen Steurs dankzij haar dagzege teruggekomen tot op een minuut van Jo Bennett.