Deel dit artikel:

Cycloseizoen van start

Afgelopen weekend werd de eerste cyclosportieve van het seizoen gereden in ons land. Over twee weken staat er met de Gran Fondo Eddy Merckx alweer de volgende op het programma.


De finale van de Gran Fondo Eddy Merckx speelt zich op 19 juni af op de beruchte Muur van Hoei. (foto belga)
Bart Bury was zaterdag na 170 km en 18 hellingen – goed voor 3100 meter hoogteverschil – de snelste in de Gran Fondo Ardennaise. Na een vierde plaats in 2008 en een tweede stek in 2009 kon hij ditmaal eindelijk de hoofdvogel afschieten.

Bury kwam alleen op kop tijdens de beklimming van de Stockeu en reed vervolgens meer dan 100 km solo richting winst. Aan de meet hield hij meer dan vier minuten voorsprong over op titelverdediger Ralph Diseviscourt en Bart Deurbroeck.

Normaal gezien stond er zaterdag ook de Classique des Ardennes op het programma, maar wegens het samenvallen met de GF Ardennaise besloot de organisatie op het laatste moment nog de cyclosportieve af te gelasten en enkel de toertocht te laten doorgaan.

GRAN FONDO EDDY MERCKX OP 19 JUNI

Over twee weken, op zaterdag 19 juni, om precies te zijn, staat alweer de volgende cyclosportieve op het programma. De Gran Fondo Eddy Merckx, goed voor 166 km en 20 hellingen, start op de Place Saint-Denis in Hoei, terwijl de aankomst zich bovenop de beruchte Muur bevindt.

Naast de cyclosportieve zijn er aan de Gran Fondo Eddy Merckx ook twee toertochten verbonden van respectievelijk 80 en 124 km. Op 28 augustus staat met de Vélomédiane Claudy Criquielion de derde Belgische cyclosportieve op het programma.