Deel dit artikel:

Cyclon ATB Wet Lube smeert em

Voor de fietsfanaten komt het naseizoen er langzaam maar zeker aan. Dan wordt het door de minder goeie weerscondities ook anders fietsen. Sommigen zetten dan de racefiets op stal maar de die hards blijven onder alle omstandigheden doorgaan en kiezen voor de mountainbike.


Wanneer deze al een tijdje niet meer is gebruikt, is het nodig om al de draaiende onderdelen en kabels eens grondig te checken. Om zonder belemmering te starten dienen de ketting, derailleurs, schakelhendels e.a. onderdelen vlot te bewegen.

De Cyclon ATB Wet Lube smeerolie kan daarbij een handje helpen. Met de handige druppelflacon kan het product perfect gedoseerd op de draaiende en bewegende delen aangebracht worden.

Het smeermiddel vloeit goed uit tussen de schakels van de ketting en zorgt voor een langdurige smerende werking. Ook wanneer de ketting na een tijd sterk vervuild is geraakt.

Voor een optimaal resultaat is het wel aan te raden om de ketting eerst met Cyclon Bionet te ontvetten. Een klein drupje Cyclon ATB Wet Lube op de scharnierende delen van de derailleurs en commandeurs verhoogt de soepelheid tijdens het schakelen.

Het smeermiddel verdrijft tevens het vocht en beschermt tegen roestvorming. Dit product is daardoor dan ook zeer geschikt voor gebruik bij natte weersomstandigheden. In dat geval is deze Cyclon olie ook zeer geschikt voor het algemene onderhoud van race- en cyclocrossfiets.

De adviesverkoopprijs van de Cyclon Wet Lube 125 ml bedraagt 8,50 euro.