Deel dit artikel:

Cyclo-topweekend

Duizenden wielertoeristen gaan dit weekend op zoek naar hun moment de gloire in het hooggebergte. Zaterdag staat La Marmotte op het programma, zondag is het tijd voor de Maratona dles Dolomites.


De 21 bochten van L’Alpe d’Huez vormen de finale van La Marmotte. (foto belga)
De deelnemers van La Marmotte krijgen Le Glandon, Le Télégraphe en Le Galibier op hun bord en mogen als toetje nog eens de 21 bochten van L’Alpe d’Huez bedwingen. In totaal goed voor 174 km en 5.000 hoogtemeters in de Franse Alpen.

7.000 berggeiten gaan in La Marmotte op zoek naar een Brevet d’Or (goud), d’Argent (zilver) of de Bronze (brons). Organisator Sportcommunication kreeg onlangs nog een deelenemrslimiet opgelegd door de prefect van het departement Isère.

Wie niet bij de 7.000 gelukkigen is, kan nog altijd starten in La Mi-Marmotte, goed voor 76km van Valloire naar L’Alpe d’Huez en ongeveer 2000 meter hoogteverschil.

Een dag na La Marmotte zijn de Dolomieten het toneel voor de volgende cyclo: de Maratona dles Dolomites. Hier mogen de deelnemers zich opmaken voor 138 km en 4190 hm, 106 km en 3090 hm of 55 km en 1780 hm.

Het parcours van de langste afstand gaat onder andereover de Passo Campolongo, Passo Pordoi, Passo Sella, Passo Gardena, Passo Giau en Passo Valparola.