Deel dit artikel:

Cycling.be WinterWeggeefWedstrijd: deel 4

Cycling.be beloont deze winter zijn lezers met enkele mooie weggeefacties. In deel 4 van de cycling.be WWW verloten we de Cycling DVD voor wielertoeristen (+ extra's) en twee verrassingspakketten.

Om de paar dagen kun je dankzij cycling.be een mooie prijs winnen. Voor het vierde deel van onze WinterWeggeefWedstrijd (WWW) is dat de Cycling DVD voor wielertoeristen (+ enkele mooie extra’s). Optie 2 is een verrassingspakket met nuttige fietsprijzen. 

 

Wat moet je daarvoor doen? Klik op de link hiernaast naar de cycling.be-Facebookpagina, en word fan (als dat nog niet het geval is). Daar vind je de post over de wedstrijd (liken en delen!) en kun je in een reactie laten weten waarnaar jouw voorkeur uitgaat. Let wel: de actie wordt donderdag al afgesloten. Daarna is het uitkijken naar deel 4 van onze WWW!

 

DE PRIJZEN

 

Wielerbond Vlaanderen bracht dit jaar de Cycling DVD uit, een DVD met heel wat uitleg voor de recreant op het lak van training, voeding, materiaal en rijtechnieken. Een aanrader! Mathieu Bruyneel van Wielerbond Vlaanderen legde ons uit waarom de bond besloot een DVD voor wielertoeristen te maken: “Tegelijk met de forse toename van het aantal wielertoeristen (4000 nieuwe leden op één jaar tijd, 300.000 wielertoeristen hebben vorig jaar deelgenomen aan een toertocht door WBV georganiseerd) wordt Wielerbond Vlaanderen overstelpt met praktische vragen. De realisatie van de Cycling DVD kadert in de opdracht om wielertoeristen correct en grondig te informeren over deze thema’s. De Cycling DVD bevat een schat aan bruikbare wielertips en -tricks, in totaal 2.30 uur, netjes verdeeld over vier rubrieken: rijtechnieken, training, voeding en materiaal.”

“Er is inderdaad veel informatie op het net te vinden, maar wij stellen vast dat die informatie niet altijd even betrouwbaar is. Er doen veel cowboyverhalen de ronde, foute info wordt gekopieerd en doorgegeven. We lezen bijvoorbeeld nog vaak dat je de maximale hartslag kan bereken met de formule ‘220 – leeftijd’. Dit is onnauwkeurig en leidt niet tot betrouwbare trainingsinspanningen. Of dat je de correcte fietspositie kan bepalen door thuis aan de slag te gaan met een schietlood en lat. In de DVD worden dit soort achterhaalde huis-, tuin- en keukenwijsheden rechtgezet en vervangen door de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het vlak van trainings- en voedingsleer en rij- en materiaaltechnologie.”

NUTTIGE BEELDEN

Uiteraard zag cycling.be tijdens het bekijken van de DVD heel wat bekende info de revue passeren, maar toch bleef alles heel interessant. Het helpt dat mensen met kennis van zaken de uitleg geven en natuurlijk is het handig dat je bijvoorbeeld bij de bochtentechniek en zeker ook bij de stabilisatieoefeningen alles makkelijk kunt volgen doordat je de actie zelf in beeld ziet. Het is trouwens Michel Wuyts die de DVD van commentaar voorziet.

Zowel voor beginners als gevorderden, en voor mannen als vrouwen (zo zien we een vrouw een Spaanse col beklimmen en zij deed dat dankzij de tips uit de DVD voor de eerste keer) is deze DVD een handig hulpinstrument. Hieronder zie je welke onderwerpen aan bod komen.

 

Inhoud (circa 150 min.)

RIJTECHNIEKEN: klim- en daaltechniek, bochten aansnijden, in slipstream en in peloton rijden, op kasseien rijden, schakeltechniek, remtechniek, kijktechniek, traptechniek, een gat dichtrijden, aflossen aan de kop, waaiers vormen, ideale houdingen op de fiets en meer.

TRAINING: hoe trainen om je basissnelheid omhoog te krijgen, trainen volgens hartfrequentie, buitenlandse stages, stabilisatieoefeningen, trainen volgens de criteria duur, regelmaat en intensiteit, overtraining, eenvoudige trainingsschema’s, tips om je training te variëren en meer.

VOEDING: welke drank en voeding is nodig om optimaal te presteren, eet- en drinktips voor de wielertoerist, koolhydratentabel en meer.

MATERIAAL & KLEDIJ: fietskeuze, bikefitting, frames, groepen, banden, zadels, fietskleding, helmen, fietsbrillen, pedalen en schoenen.

CYCLING DVD kost 20 euro en kan besteld worden via www.beeldtaal.be