Deel dit artikel:

Cycling.be met Canyon naar Andalucia Bike Race (deel 2)

Zaterdag is het Canyon Benelux Team aangekomen in Zuid-Spanje in de plaats Jaén. Na 2,5 vliegen en 2,5 uur in de shuttle konden onze verslaggever Rick en teamgenoot Freek kennismaken met de testfiets en met het ondersteunende team van Canyon.

Zoals we gisteren al een tipje van de sluier konden oplichten, is de crosscountryhardtail waarmee de Andalucia Bike Race tot een goed einde moet worden gebracht de Canyon Exceed CF SLX 9.9 Pro Race. De fiets heeft verbluffende specificaties, waaronder de Sram XX1 schakelgroep en Rockshox RS-1 vork. Om nog maar te zwijgen over het superlichte frame van 870 gram. Het totale gewicht van de fiets is 8.9 kilo en is daarmee ‘race-ready’. De eerste indruk was in ieder geval al veelbelovend.

Na de inschrijving te bevestigen en het welkomspakket in ontvangst te hebben genomen, is de Andalucia Bike Race een feit geworden.Daarna volgde een uitgebreide bikefitting door Canyon en is ook de fiets klaar om de komende 6 etappes op oorlogspad te gaan. Het weer is in ieder geval een stuk beter dan in Nederland en België, met een gemiddelde temperatuur van 18 graden.

Morgenmiddag om 3 uur start de eerste etappe van 50 kilometer lang, meteen de dag met de minste kilometers. Een mooie opwarmer voor de benen die het de rest van de dagen zwaar te verduren zullen krijgen. De eerste etappe is dan ook een tijdrit. Er vindt dan geen massastart plaats, maar ieder team vertrekt afzonderlijk van elkaar met tussenpozen van 30 seconden.