Deel dit artikel:

cycling.be magazine april nu in de winkel!

Het aprilnummer staat in het teken van de voorjaarsklassiekers met Tom Boonen, Gaudin & Turgot, Dan Martin, Jolien D'Hoore, Hofland, maar ook de schoenentest, het parcours van de Amstel, trainen voor een granfondo, ...

Naast alle grote namen verdienen ook de jonge honden van Topsport Vlaanderen-Baloise onze aandacht. Met hen gingen we het parcours van de Ronde van Vlaanderen verkennen. Ronny De Witte won in 1975 de Scheldeprijs en vertelt in de Retro zijn straffe verhalen. Amy Pieters is de jonge Nederlandse die vroeg in het seizoen al meteen enkele grote koersen kon winnen. Met Jelle Vanendert kijken we in zijn Musette voor zijn voedingsgewoontes. Nathan Van Hooydonck zorgt voor de jeugdige noot.

Drie beklimmingen uit Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race worden in detail bekeken, maar onze Sur Place houden we in en rond Valkenburg.

Bekende Velofiel is deze keer de ravissante Cathérine Moerkerke. Minder spetterend waren onze benen toen we het Marathon-parcours van de Roc d’Ardenne gingen verkennen. Zelf kun je je spieren wel in de juiste vorm kneden met de tips uit ons trainingsstuk: ‘hoe train je voor je eerste granfondo?’.