Deel dit artikel:

Cycling.be in de triatlon van Cannes

Wie Cannes zegt, zegt filmfestival. Afgelopen weekend stond Cannes echter in het teken van triatlon. De eerste editie van 'The International triathlon of Cannes' ging van start en cycling.be was erbij. Geen filmsterren maar topatleten.

De inschrijvingslijst telde in totaal 1200 deelnemers verspreid over de lange en de middelafstand. Zo stonden naast onder andere Romain Guillaume, Degasperi Alessandro, Charlotte Morel, ook onze Belgische triatleten Tine Deckers en Frederik Van Lierde aan de start van de lange afstand. Hanneke van cycling.be en Energy Lab stond mee op die lijst, met dank aan Polar dat in Cannes de nieuwe V800 voorstelde. Zo beleefde zij haar dag:

“Toen de lange afstand om 8 uur van start ging was het tijd voor mij om een goed en stevig ontbijt te nemen zodat mijn koolhydraatvoorraden volledig konden worden aangevuld. Om tien voor 11 was het drummen aan de start. Als sardientjes in een blik stonden we klaar om het water aan te vallen. Ik, eveneens klaar om mijn Polar V800 te starten. Behoorlijk zenuwachtig en met bijgevolg een duidelijk verhoogde hartslag ging ik van start. De watertemperatuur bedroeg 14°C maar de wetsuit hield me warm. Het was zwemmen zonder denken, ik probeerde af en toe voor me te kijken maar ik zag alleen maar zwemmers, geen boeien. Ik had geen idee of ik goed of slecht bezig was, hoe lang ik nog moest zwemmen. Uiteindelijk zag ik de kust in de verte en kwam ik na 18 minuten uit het water.

“Net uit het water gekomen duwde ik af op mijn horloge. Zo biedt de Polar V800 de mogelijkheid om je transitietijden mee in rekening te brengen. Hij switcht automatisch over naar de volgende sport en start je tijd en afstand opnieuw. Vooraf bepaal je dan welke weergave je wenst op je scherm. Ik had vooraf mijn huiswerk gemaakt en het hoogteprofiel mooi uitgetekend. Via de verkenning had ik deze gegevens ingeladen op mijn laptop. Maar het fietsen verliep moeizaam. Mijn hartslag was te hoog en het gevoel was niet goed. Misschien toch iets te ambitieus gestart tijdens het zwemmen. Ik probeerde voldoende te doseren, wat niet altijd gemakkelijk was op de hellingen. Maar naar het einde van het fietsen voelde ik beterschap. Net op tijd voor het lopen.

“De ambities voor het lopen waren beperkt. 12 km/u leek me na de voorbereidingen de hoogst haalbare snelheid in wedstrijd. Vanwege het gevoel op de fiets vreesde ik voor het lopen. Na een kilometer lopen voelde ik echter dat het nog goed zat. Ik liep op snelheid en probeerde niet te verzwakken. 5 min/km, mijn polar gaf me hier de perfecte feedback. Ik wist wat ik kon en liet mezelf niet toe om te verzwakken. Het was kilometers aftellen en ik was blij dat ik uiteindelijk langs de rode loper de finish bereikte. Mijn totaaltijd was 2 u 57. Met een tijd onder de 3 uur werd ik 15e dame en ben ik zeker en vast tevreden. Het zal wel nog even recupereren worden als ik mijn Polar mag geloven. Benen omhoog en klaar voor massage!

Deze reportage kwam tot stand dankzij Polar