Deel dit artikel:

Cycling.be-Alpha Motorhomes-renster Van Anrooij wint WK Cross Triathlon

Vorige zaterdag verdedigde Lindy van Anrooij, renster van Cycling.be-Alpha Motorhomes, de regenboogtrui op het WK Cross Triathlon. In juli kroonde ze zich nog tot Europees kampioene en daarom was ze niet tevreden met minder dan een plekje op het podium.

“Er reden heel wat meisjes mee die op het EK na mijn finishten, maar het WK-parcours was compleet anders. En daarbij namen er ook nog dames deel die ik helemaal niet kende”, vertelde Lindy na afloop aan start-box.be.

Terugknokken

Ze nam een rustige start en kwam als achtste uit het water na het zwemonderdeel. Dit had Van Anrooij wel verwacht want ze was nog maar net hersteld van een schouderblessure. Tijdens het fietsen knokte ze zich al terug op weg naar de voorste gelederen om mee te strijden voor winst.
Bij aanvang van het laatste luik, het loopgedeelte, vond ze aansluiting bij de koploopster.

Voor Van Anrooij ging het tempo niet snel genoeg waardoor ze haar compagnon ter plekke liet. Met een uiteindelijke voorsprong van meer dan een minuut, had de renster van Cycling.be-Alpha Motorhomes ruim de tijd om de zege te ruiken. “Dit was mijn meest bevochte titel ooit”, liet ze nog weten na het behalen van haar nieuwe wereldtitel.

Selectie voor EK en WK

Na het binnenrijven van die felbegeerde regenboogtrui is het tijd om de focus te verleggen naar het veld. Zo hoopt ze om enkele toptienplaatsen in de wacht te slepen en te tonen dat ze een stap vooruit heeft gezet. Ondanks de sterke lichting Nederlandse dames in het veldrijden hoopt Lindy een plekje voor het EK en WK U23 in de wacht te slepen.

Wij wensen Lindy alvast heel veel succes het komende seizoen!