Deel dit artikel:

Cube Reaction wint red dot design award

De Cube Reaction GTC SL heeft de red dot design award gewonnen. Deze award wordt wereldwijd gezien als een van de meest prestigieuze ontwerpprijzen.


De Cube Reaction GTC SL zit vol met de nieuwste technologie zonder dat het ontwerp er overvol uit ziet. (foto cube)
“De Cube Reaction GTC SL zit vol met de nieuwste technologie zonder dat het ontwerp er overvol uit ziet. De massieve verbindingen tussen de buizen zien er delicaat uit, benadrukt door het gebruik van dynamische, licht gebogen lijnen. De uitgesproken contourlijnen geven de fiets een krachtige uitstraling”, aldus Product Designer Gregor Dauth, lid van het Cube Innovation Center.

De Red Dot Design Award is sinds de start in 1955 uitgegroeid tot de grootste en meest bekende designwedstrijd ter wereld. De discipline ‘product design’ telde dit jaar 4.252 inzendingen uit 57 landen. De internationale jury bestaat uit 30 vooraanstaande design experts.

Alle ontwerpen die zijn bekroond met een red dot moesten deze internationale jury overtuigen en zich onderscheiden door innovatief design van uitzonderlijk niveau. “Deze producten zijn bekroond voor buitengewone prestaties op het gebied van innovatie en ontwerpkwaliteit”, zegt design expert Professor Dr. Peter Zec, voorzitter van Icsid, initiator van de Red Dot Award.