Deel dit artikel:

Creatief met verf

De tricolorefiets van Boonen, de kasseifiets van Gilbert,... fietsen versieren is in! Herinner je je de zebrafiets van Cipollini en de vlinderfiets van Armstrong nog? Bekijk de fotospecial!


Tom Boonen met zijn tricolore Eddy Merckx fiets. (foto belga)


Tom Boonen is niet de enige nationale kampioen die zijn fiets in de landskleuren laat spuiten. George Hincapie en Alejandro Valverde deden het hem al voor en Alessandro Ballan voorzag zijn tweewieler van een regenboog en gouden stuurlint na zijn wereldtitel in 2008.

Philippe Gilbert gooit het dan weer over een andere boeg. Hij zal zondag de Ronde van Vlaanderen betwisten op een speciale ‘Balls & Glory’ kasseifiets ter gelegenheid van het zilveren jubileum van de Nationale Loterij in de wielersport. Vorig jaar reed zijn ploeg in de kijker met speciale Parijs-Roubaix-fietsen waarop de kasseistroken op de bovenbuis waren aangebracht.

Als het op bikebrushing aankomt is Lance Armstrong natuurlijk The Boss. Bij zijn comeback liet de Texaan een vijftal speciale exemplaren maken door Damien Hurst. Ook Mario Cipollini zat nooit om een stunt verlegen en toverde zowel zichzelf als zijn fiets om in een tijger of zebra.

Denk echter twee keer na voor je je fiets met verf te lijf gaat. Een vergissing schuilt immers in een klein hoekje. Denk maar aan Fabian Cancellara die in de aanloop naar het WK in Mendrisio een Legearke deed door ‘Vini Vidi Vici’ op zijn zadelpen aan te brengen.