Deel dit artikel:

Commeyne rijdt De Panne van het dak

Net als vorig jaar heeft Davy Commeyne de Lotto Panne Beach Endurance op zijn naam geschreven. De wegprof van Landbouwkrediet legde de 54 km op het besneeuwde strand af in 1u37:15.


Davy Commeyne verlengt zijn titel in De Panne. (foto mountainbike.be)
Van in het begin werd het peloton op een lang lint getrokken. Het groepje favorieten bestond aanvankelijk uit van 20 tot 13 man. Bij het ingaan van de derde en laatste ronde schoot er nog 7 man over vooraan. Bij het keerpunt over de Franse grens waren er dat nog vijf: Davy Commeyne, Nico Berckmans, Nicolas Vermuelen, Kevin Van Hoovels en Thomas Chamon.

In de finale regende het aanvallen. Vooral thuisrijder Chamon nam het initiatief, maar werd telkens gecounterd door een sterke Commeyne. Het was de renner van Landbouwkrediet die de wedstrijd in de laatste zandstrook besliste. Hij had aan de meet 6 seconden voorsprong op een onderkoelde Nico Berckmans. Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels won de sprint om de derde plaats ten nadele van Thomas Chamon.

Kim Saenen won de wedstrijd bij de dames. Didier Bats trok net als in Bredene aan het langste eind bij de juniores.Uitslag top-5
1. Davy Commeyne in 1u37:15
2. Nico Berckmans + 0:06
3. Kevin Van Hoovels +0:13
4. Thomas Chamon +0:16
5. Nicolas Vermeulen +0:26