Deel dit artikel:

Comfortabel Bontrager-stuur is vernieuwd

Katie Compton en Fabian Cancellara reden al met het vernieuwde IsoZone-racestuur, maar de nieuwe vormgeving is nu ook in twee versies en vijf breedtes beschikbaar voor de consument.

Het populairste stuur van Bontrager is nu beschikbaar in een nieuw VR-SF-ontwerp. Het huidige RXL-stuur staat bekend als het Variable Radius Compact Flare(VR-CF) ontwerp. Het nieuwe RXL IsoZone VR-SF (Variable Radius shallow Flare) carbon racestuur is voorzien van de IsoZone-technologie. Deze technologie voorziet in een geïntegreerde closed-cell foam padding gepositioneerd in de uitsparing in het stuur en voorkomt zo een extra dik stuurlint maar behoudt wel een optimale demping.

Naast de bekende stuurbreedtes 38, 40, 42 en 44 cm zal er ook een 36 cm beschikbaar zijn voor dames- en jeugdrenners. Ook is de anatomie van het stuur afgestemd op de nieuwste generatie 11-speed shifters. De kortere bocht, met een drop van 120 mm en een reikwijdte van 70 mm, in het nieuwe VR-SF ontwerp voorziet in de behoefte en afstemming tussen materiaal en rijders. Het gewicht van het nieuw RXL IsoZone VR-SF stuur is 210 g (36 cm).

Adviesprijzen gaan van 269,99 euro voor de RXL IsoZone VR-SF (36 – 44 cm) tot 69,99 euro voor de Race Lite IsoZone VR-CF (38 – 46 cm).