Deel dit artikel:

Colnago en Ferrari slaan handen in elkaar

Colnago en Ferrari hebben de handen in elkaar geslagen. Ze ontwierpen de stijlvolle Di2. In oktober kwamen ze nog op de proppen met de CF7. Aan dit juweeltje hangt wel een serieus prijskaartje aan vast


De Di2 van Colnago. (foto Colnago)
De samenwerking tussen de fietsfabrikant en Ferrari loopt goed. Eind 2009 bouwden ze de Colnago CF 7 voor de racestal. Een prachtige fiets in de kleuren van de Italiaanse F1-ploeg uitgerust met een Campagnolo Super Record groep, Fulcrum Racing Speed en carbon in de stuurpen.

Van de CF7 waren slechts 99 exemplaren beschikbaar en het prijskaartje was ook niet min: 12.000 euro!

Nog geen halfjaar later brengen ze de Di2 op de markt. Van deze fiets zijn slechts vijftig exemplaren te koop en Alonso testte de machine al. Wie 12.500 euro op overschot heeft, kan deze fiets aanschaffen en krijgt daarvoor een geweldige fiets. Colnago koos voor een Colnago Omega carbon frame, EPS carbon C-HS1 vork met Colnago headset, Dura Ace Di2 electronische groep en Racing Speed XLR wielen met carbon naven. Alles bij elkaar weegt deze fiets slechts 6kg.

Of je met deze fiets Alonso en co in hun F1-wagen kan bijhouden, valt te betwijfelen, maar deze luxe-editie is een juweeltje voor elke fan.