Deel dit artikel:

Climbing for Life: 2 topuitdagingen voor 2016

1 januari is in aantocht, tijd om naast je nieuwjaarswensen ook goede voornemens klaar te hebben én ... plannen te smeden voor 2016! Climbing for Life schotelt alvast twee fietsuitdagingen voor om duimen en vingers bij af te likken.

CLIMBING FOR LIFE – COL DU GALIBIER: back to the roots!

Climbing for Life: wat 5 jaar geleden begon in het Franse Alpendorpje Valloire, is ondertussen uitgegroeid tot een bekend begrip onder menig wielerfanaat. Reeds 5 jaar op rij kun je met vrienden, familie of collega’s genieten van de mooiste cols in de mooiste regio’s en samen de strijd aanbinden tegen astma en mucoviscidose.

Valloire en zijn Galibier, met zijn 2.645 m een van de mooiste Franse cols. Daarnaast is de Maurienne de fietsstreek bij uitstek met een pak nog te ontdekken pareltjes. Redenen genoeg dus om terug te keren naar waar het allemaal begon, zo vond de organisatie.

Iedereen is welkom in Valloire vanaf donderdag 30 juni. Een aller-retourtje over de Col du Télégraphe richting Saint-Michel-De-Maurienne en Montricher is een van de mogelijkheden. Op vrijdag 1 juli fietst de grote groep naar de top van de Galibier; dit al dan niet in combinatie met de Télégraphe of de Lautaret. Zaterdag 2 juli kun je je hartje ophalen tijdens twee uitdagende toertochten doorheen de Maurienne-vallei met o.a. de Col de Lacets de Montvernier (denk maar aan de mooie beelden van de voorbije Tour!) en de Col du Chaussy.

CLIMBING FOR LIFE – LES 2 ALPES: Addio Stelvio, bienvenue Alpe d’Huez!

Na drie edities en een koffer vol mooie herinneringen aan het gezellige Bormio en zijn Stelvio verhuist dit event naar Les Deux Alpes in de Franse Alpen. Voortaan zal ook dit fietsevent onder de koepel van Climbing for Life vallen en dit in de strijd tegen diabetes.

Les 2 Alpes maakt deel uit van het Serre Chevaliergebergte en staat bekend om zijn prachtige landschappen met grenzeloze mogelijkheden voor zowel winter- als zomersporten. De col Les 2 Alpes en zijn grote broer Alpe d’Huez kun je bedwingen in deze Climbing for Life-editie.

Vanaf donderdag 18 augustus ben je welkom in Les 2 Alpes. Van hieruit doe je de Col de la Bérarde aan, een prachtige klim van 27 km doorheen een geleidelijk aan stijgende vallei en langsheen de kabbelende rivier Le Vénéon. Ideaal als opwarmertje en haalbaar voor iedereen. Op vrijdag 19 augustus staat de beruchte Alpe d’Huez op het programma. Met zijn 21 haarspeldbochten is hij misschien wel de bekendste col uit de wielergeschiedenis. Zaterdag 20 augustus is D-day! Dan krijg je twee uitdagende toertochten voorgeschoteld over een afstand van 50 km (1700 hm) of 66 km (2400hm) met o.a. Les 2 Alpes, Col de Sarenne en Alpe d’Huez, voor ieder wat wils dus! De die-hards kunnen hun hartje ophalen tijdens de Gran Fondo Les 2 Alpes, goed voor 164 km en 4200 hm.

Beide fietsweekends worden afgesloten met een onvergetelijke after-bikeparty.