Deel dit artikel:

Chris Froome over kritiek: “Daar lach ik eens mee”

Chris Froome kwam dit seizoen nog niet in de buurt van z’n oude niveau. Op sociale media konden sommigen het dan ook niet laten met hem de spot te drijven. De 35-jarige Brit met olifantenhuid trekt er zich maar weinig van aan. Hij wordt er naar eigen zeggen enkel nog meer door gemotiveerd.

Sinds zijn zware val tijdens de verkenning van de Dauphiné-tijdrit in 2019 is Chris Froome niet meer de oude geweest. De Brit onderging verschillende operaties en werkt nog steeds naar zijn oude niveau toe. Aan het begin van dit seizoen ruilde Froome zijn geliefde Ineos (voordien Sky) in voor Israel Start-Up Nation. Ondanks een lange revalidatie, gezien de ernst van zijn blessure, waren er toch enkele verwachtingen. Helaas werden die (nog) niet ingelost, wat meer dan te begrijpen is. In de Ronde van Catalonië was de tegenstand duidelijk nog een maatje te groot voor de viervoudige Tourwinnaar. In een YouTube-video maakt hij komaf met de kritiek die momenteel circuleert.

“Er zijn mensen die roepen dat ik mijn fiets aan de haak moet hangen omdat ik er niks meer van kan, daar lach ik eens mee. Zulke mensen hebben er geen flauw benul van hoe ernstig mijn blessures waren”, reageert Froome met een big smile op de kritiek. “De weg om opnieuw profrenner te worden was ontzettend lang. Ze weten niet wie ik ben, als mens. Ik ga niet zomaar opgeven. Ik weet dat ik nog veel werk heb, maar ik ga niet zomaar de handdoek in de ring gooien.”

Bekijk hier het volledige videofragment: